10 совети за совршен годишен одмор

♦ Немојте да ја планирате секоја секунда од годишниот одмор. Опседнатоста со деталите дополнително ќе ве исцрпи.

♦ Настојувајте да не мислите на работата. Преокупирајте се со разгледување, читање, пливање и дружење со вашето семејство.

♦ Смирете се со добра книга, со помош на медитација, слушајте пријатна музика. Така го подигате нивото на серотонинот.

♦ Не мора само да лежите. Пливајте полека, шетајте се покрај брегот, во некоја шума или парк.

10 совети за совршен годишен одмор

♦ Избегнувајте активности кои подразбираат покачување на андреналинот, ви треба смирување.

♦ Јадете храна која го зголемува нивото на серотонин – како риба, интегрални житарици и малку темно чоколадо.

♦ Секако посончајте се и малку на плажа. Сончевата светлина го зголемува нивото на серотонинот и витаминот D.

♦ Не претерувајте со алкохолот, бидејќи тој ви го покачува расположението на кратко, но потоа има спротивен ефект.

♦ Купите некој сувенир. Ќе ви помогне и понатаму да се сеќавате на убавите моменти.

♦ Мобилниот не треба да го исклучувате, користете го за фотографирање, направете што повеќе фотографии. Сите слики кои што ќе ги направите ќе преставуваат добар потсетник на вашиот одмор.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.