Posts by: Бојан Дешиќ

Што нè прави повеќе среќни?

Дали среќата може да се купи со пари? Ајде да видиме – општествено...

Татков супер трик: Како да го заспиете своето бебе за помалку од една минута

Татков супер трик: Како да го заспиете своето бебе за помалку од една минута

Nathan Dailo пронашол начин како да го заспие својот син за помалку од 42 секунди, а...

Мистични сонови: Околу 12 проценти од луѓето сонуваат во црно-бела боја

Мистични сонови: Околу 12 проценти од луѓето сонуваат во црно-бела боја

Луѓето една третина од својот живот го поминуваат во спиење, а во текот на...

Живот во боја: Далтонисти со помош на очила за прв пат ги гледаат боите

Живот во боја: Далтонисти со помош на очила за прв пат ги гледаат боите

Далтонизмот го имаат околу 300 милиони луѓе ширум светот, а новите очила им...

Како настануваат убијците: Мозокот ги оправдува постапките и ја замолкнува совеста

Како настануваат убијците: Мозокот ги оправдува постапките и ја замолкнува совеста

Кога луѓето сметат дека нешто е оправдано, тогаш во нивниот орбитофронтален...

Како да го преболите раскинувањето: од тага и разочарување до нов почеток

Како да го преболите раскинувањето: Oд тага и разочарување до нов почеток

Сте вложиле премногу во врската, почнувајќи од време па се до емоции па...

Сте го заборавиле пинот или не знаете каде ви се клучевите? Затворете ги очите

Сте го заборавиле пинот или не знаете каде ви се клучевите? Затворете ги очите

Затварањето на очите го потикнува работењето на мозокот и ја потикнува...

5 лесни начини како да ги совладате сите проблеми поврзани со довербата

5 лесни начини како да ги совладате сите проблеми поврзани со довербата

Довербата е многу битна, но таа и лесно се губи. Ако вас некој ве изневерил,...

Мали лаги кои секој од нас барем еднаш ги изговорил: Денес почнувам со вежбање

Мали лаги кои секој од нас барем еднаш ги изговорил: Денес почнувам со вежбање

„Радо би дошол со тебе, но во гужва сум“, „Доаѓам за пет минути“. Овие лаги...

Пижама забава: идеално време за да го поминете со пријателите

Пижама забава: идеално време за да го поминете со пријателите

Преспивањето кај пријателите е нешто што е добро и за родителите и за...