Posts by: Давид Тасевски

Што нè прави среќни

Дали среќата може да се купи со пари? Ајде да видиме – општествено...

Кога е најдобро да посетите психолог

Кога е најдобро да посетите психолог?

Психологот е лице кое ќе ве ислуша без да ве осуди, а времето поминато со...

Подобрување на критичкото мислење

Подобрување на критичкото мислење

Невозможно е да донесеме правилен избор секој пат

Амбивертна личност

Амбивертна личност

Амбивертните се на спектарот на социјална интеракција помеѓу...

Справување со стресни настани

Справување со стресни настани

Психолошка грижа: Kако да си помогнете себе и на другите во процес на...

Семејната динамика и нашите улоги

Семејната динамика и нашите улоги

Нашата семејна динамика влијае на тоа како се гледаме себеси во...

Исчезната меѓучовечност

Криза на меѓучовечност

Па, колку на Балканот се почитува психологијата и се дава важност на...

Зошто некои луѓе уживаат во критизирање?

Зошто некои луѓе уживаат во критизирање

Зошто некои луѓе константно критизираат, причината лежи далеку во

Предлог филм: Inside Out

Предлог филм: Inside Out

И другите луѓе, исто како и ние можат да се борат со истите емоции,...

Емоционална злоупотреба во врска

Емоционална злоупотреба во врска

емоционалната злоупотреба или емоционално насилство може да се јави во...