Posts by: Ирина Николовска

Моќта на „недовршените работи“

Моќта на „недовршените работи“

Секој од нас носи со себе искуствата кои се непријатни и загрозувачки сè...

Што се подразбира под ментално здравје?

Што се подразбира под ментално здравје?

Одговорот на ова значајно прашање за нас, може да го најдете во ставките...

Тест: Колку сте подготвени за љубовна врска?

Тест: Колку сте подготвени за љубовна врска?

Проверете колку добро функционирате во оваа област преку овој краток тест...

Зошто кога сме дел од група ги забораваме своите морални убедувања?

Зошто кога сме дел од група ги забораваме своите морални убедувања?

Резултатите од едно ново невролошко истражување ни кажуваат дека кога...

Зошто позитивното размислување може да биде штетно за вас?

Зошто позитивното размислување може да биде штетно за вас?

Според новите истражувања, советувањето на некои луѓе да „размислуваат...

Вкоренет срам како една од централните теми во психотерапијата

Вкоренет срам како една од централните теми во психотерапијата

Кога станува збор за срамот, луѓето најчесто го поврзуваат со искуство кое...

Митови поврзани со арт-терапијата

Митови поврзани со арт-терапијата

Арт-терапијата е форма на психотерапија која ја користи уметноста како...