Posts by: Ирина Николовска

Интервју со Проф. д-р Мирoслав Пендароски: Сонот како психолошки феномен

„СОНОТ Е КРЕАТИВНА И ФАНТАСТИЧНА КОМБИНАЦИЈА НА ВЕРБАЛНИ, ВИЗУЕЛНИ И...

Што е AБA метода и зошто е толку ефикасна?

АБA методата е претставува една од најцврсто научно докажаните пракси и...

Уметноста на Психотерапијата

Станува збор за збир вештини, техники и знаења, поврзано со (ре)едукација на...

Светски ден на менталното здравје – Ментално здравје на работното место

Оваа година, светскиот ден на менталното здравје се фокусира на темата:...

Џо Фрост: Како најдобро да се справите со одредени проблеми во родителството

Џо Фостер (Jo Foster) e една од најпознати и најдобрите експерти во светот во...

Личност и црти на личноста

Личноста е сложена динамична ментална творба што дејствува, доживува,...

К.Г. Јунг – Откриеното и Скриеното во Односите со луѓето

Луѓето имаат една личност, но во суштина, таа се состои од збир на...

Што нè прави среќни и здрави? Одговара најдолгата Харвард студија за среќа

Низ студијата, истражувачите ги проучувале прмените во здравствената...

Што е зависност?

Секоја емоција има свој хемиски корелат.

Егзистенцијална психотерапија

Целта е да научите да правите автентични одлуки за тоа како да се живее,...