„Бохемиан Рапсоди“ е најдобрлиот лек против лошото расположение

Околу 80% од луѓето веруваат дека ако слушаат добра музика таа може да им го подобри расположението, да ја забрза способноста за оздравување кај болните и да им помогне во тешките моменти од животот, потврдила една студија спроведена од срана на британската компанија ComRes и BBC Radio спроведена на 1000 луѓе.

Речиси 80% од луѓето ги почуствувале добрите работи на музиката. Најдобриот лек против лошото расположение е хитот на групата Queen „Bohemian Rhapsody“. На листата од 10 песни кои ќе ви го подобрат расположението се нашле „Happy“, „Dancing Queen“, „Angels“ и „Let it Be“.

Топ 10 песни за подобро расположение:

Queen: Bohemian Rhapsody

Abba: Dancing Queen

Pharell Williams: Happy

Класична музика

The Beatles: Let it Be

Bob Marley: Little Birds

Robbie Williams: Angels

Michael Jackson: Billie Jean

Elvis Presley: The Wonder of You

Frank Sinatra: My Way
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.