Category: ЖИВОТ

Кризно психолошко советување

При природни катастрофи и трауматски настани, очекувано е луѓето да бидат...

Како е да се живее со ментално нарушување?

Личности дијагностицирани со: панично растројство, опсесивно-компулсивно...

Зависност од порнографија

Зависноста од порнографија за многумина е поим кој носи конфузија. Многу...

Успешна визуелизација на цели според Gabriele Oettingen

Gabriele Oettingen, германски психолог и истражувач на мотивацијата и...

Показатели за психомоторна зрелост за тргнување на училиште кај детето

Психолошкото тестирање во училиштата се прави со цел да се согледа дали...

Зошто луѓето остануваат предолго во токсични врски со нарцисоидни личности?

Др. Рамани, водечки клинички психолог за темата нарцисоидност, зборува за...

Справување со внатрешниот критичар

Во западниот свет, самодовербата е високо вреднувана вредност. Здравата...

Што нè привлкува кај недостапните луѓе?

Иако луѓето сакаат да веруваат дека ги привлекуваат луѓе кои се достапни,...

Како до свесност и задоволство во врската?

Дали некогаш сте биле толку многу заљубени, што сте сметале дека нема друга...

Не се секогаш другите виновни: проблематични лични ставови

Еден од соновните психички проблеми (во чија основа лежат и многу...