Category: Семејство

Џо Фрост: Како најдобро да се справите со родителските проблеми

Џо Фостер (Jo Foster) e една од најпознати и најдобрите експерти во светот во...

Свесно родителство: кои се најчестите родителски грешки

Lori Petro е едукатор за родители која особено се осврнува на ефективната...

Справување со тантруми кај деца

Тантрумите се едни од најголемите предизвици за родителите во...

Семејната динамика и нашите улоги

Семејната динамика и нашите улоги

Нашата семејна динамика влијае на тоа како се гледаме себеси во...

За нашите родители, секогаш ќе останеме деца..

За нашите родители секогаш ќе останеме деца

Животот често ни диктира брзо темпо, меѓутоа прегратките се брзи, а исто...

Како да воспоставите позитивна комуникација со своето дете

Позитивното комуницирање со децата им помага да развијат самодоверба,...

Како бебето може да го промени бракот

Како бебето го менува бракот

Брачна двојка лице в лице одговараат на проблематични прашања поврзани со...

Татков супер трик: Како да го заспиете своето бебе за помалку од една минута

Татков супер трик: како да го заспиете своето бебе за помалку од една минута

Nathan Dailo пронашол начин како да го заспие својот син за помалку од 42 секунди, а...

Кампања за поддршка на семејства на лица со болести на зависност

Кампања за поддршка на семејства на лица со болести на зависност

Повеќе информации и закажување термин во канцеларијата и советувалиштето...

Учете го детето на оптимизам

Што можеме да направиме за да поттикнеме оптимизам кај детето?