Category: Љубов и секс

Прашања преку кои дознавате повеќе за вашиот сексуален живот

Секоја личност има своја сексуална биографија. Таа ги опфаќа пораките и...

Љубовни стилови според д-р Хелен Фишер

Според д-р Хелен Фишер, постојат четири љубовни стилови: истражувач,...

Како ги бираме љубовните партнери/ки?

Еден од најспецифичните аспекти во изборот на партнери/ки е што луѓето не...

Токсични врски

Токсични врски

Една честа тема во токсична врска вклучува интензивно партнерско...

Вистинска љубов или ниска самодоверба

Не чекајте на другите да ја креираат вашата среќа, поканете ги за да ја...

Како да ја подобрите врската? (вештини кои нема да ги сретнете во книгите за самопомош)

Доколку имате потреба и мотивирани сте да ја подобрите врската и развиете...

Стравовите кои ги држат луѓето заробени во несреќни врски

Понекогаш луѓето се свесни дека стравот ги задржува во односите со некои...

Емоционална злоупотреба во врска

Емоционална злоупотреба во врска

емоционалната злоупотреба или емоционално насилство може да се јави во...

Психологија и сексуалност

Постои една мудра мисла која гласи - „Човекот до денес научи цивилизирано...

Како да го преболите раскинувањето: од тага и разочарување до нов почеток

Како да го преболите раскинувањето: од тага и разочарување до нов почеток

Сте вложиле премногу во врската, почнувајќи од време па се до емоции па...