Category: ЖИВОТ

Подарете надеж

Понекогаш е потребно повеќе од лекување.

Справување со бесот

Справување со бесот

Ако бесот го гледаме како енергија на која и е потребно да се изрази, ние...

Водич низ годините: Прегледи кои можат да ви го спасат животот

Водич низ годините: Прегледи кои можат да ви го спасат животот

Превенцијата и раната дијагноза на болестите е клучна за здрав и долг живот....

Да кажете „не“ понекогаш е најдобрата работа што можете да ја направите

Да кажете „не“ понекогаш е најдобрата работа што можете да ја направите

Задоволувањето на другите често е резултат на потребата од прифаќањето и...

Расправиите меѓу браќата и сестрите се образец за разрешување на идните конфликти во животот

Иако растат со исти родители, во еднакви услови и прават слични работи, тоа...

Не претерувајте – децата највеќе се забавуваат со едноставните играчки

Не претерувајте – децата најмногу се забавуваат со едноставните играчки

Од топки до коцки: Немојте да им го скратувате истражувањето, само...

Густ распоред: Мајките дневно исполнуваат 42 различни задачи

Густ распоред: Мајките дневно исполнуваат 42 различни задачи

Речиси половина од овие задачи мајките ги извршуваат пред девет часот...

8 чекори за разрешување внатрешни конфликти

Психолошкиот конфликт е ментална борба, некогаш несвесна, која произлегува...

Tалкање на умот

Студените кои минале низ обука за користење техники со кои ја одржувале...

Надминете го стравот од неуспех

Какво значање всушност има „неуспехот“ за нас? – Најчесто е нешто што е...