Category: ЖИВОТ

Зошто плачеме?

Дали плачењето е полезно за нашата психоемоционална состојба и што тогаш...

Од зависност до љубов

Љубовта не е безбедност на егото. Љубовта е акција. Љубовта е давање. Љубовта...

Клучот на детската самодоверба

Клучот на детската самодоверба

Студиите покажуваат дека проблемите со самодовербата најчесто се...

Научни студии кои ќе ви ја вратат „вербата во луѓето“

Научни студии кои ќе ви ја вратат „вербата во луѓето“

Со насилството, војните, дискриминацијата и омразата се среќаваме секој...

Ако немате прав аргумент не отпочнувајте расправија

Ако немате прав аргумент не отпочнувајте расправија

Конфликтите не можеме да ги избегнеме, но треба да градиме комуникација без...

Како да воспоставите контакт и да разговарате

На многу луѓе, ненадминлив проблем им претставува започнувањето разговор...

Казната ја руши детската самопочит

Казната ја руши детската самопочит

Родителите ја креираат атмосферата во која расте детето.

Бебето ги впива звуците, а преку игрите ќе му се збогати и јазикот

Бебето ги впива звуците, а преку игрите ќе му се збогати и јазикот

Вежбање преку игра: Едноставни вежби, кои се всушност дел од игрите и...

Ослободување преку директност

За да бидеме директни, често потребна ни е храброст – храброст да бидеме...

Знаци по кои „само секс“ се разликува од правилна врска

Знаци според кои „само за секс“ врската се разликува од вистинската врска

Понекогаш е тешко да процените дали врската има потенцијал за нешто...