Category: ЖИВОТ

Улогата и местото на психологијата во системот на образование и воспитание

Улогата и местото на психологијата во системот на образование и воспитание

Современиот систем на образование и воспитание не може да се замисли без...

Начини на кои можете да ја мотивирате секоја личност

Вредностите кои ја опишуваат некоја личност, даваат најдобар увид за тоа...

Знаци кои упатуваат на проблематична „таткова-фигура“ кај девојки и жени

Каков бил односот на детето со родителот од спротивниот пол, во голема мера...

Насилство меѓу тинејџерите

Насилство меѓу тинејџерите

Кои се предупредувачките знаци за насилството меѓу младите? Разбирањето на...

Бидете искрени со себе

Колку и да е непријатен процесот на соочување со вистината за себе, само...

Психолозите откриваат како да ги наполните батериите – Одморите се квалитетно, не сте незаменливи

Како да ги наполните батериите – Одморите се квалитетно, не сте незаменливи

Битно е да ја имате генералната идеја како сакате да го поминете годишниот...

Цели на психологијата како училишен предмет

Цели на психологијата како училишен предмет

Да ги разберат и почитуваат разликите меѓу луѓето во однос на нивната...

3 совети како да разговарате со децата во врска со некој трауматски настан

3 совети како да разговарате со децата во врска со некој трагичен настан

Некои од нас може да плачат, други да почувствуваат лутина или фрустрација....

Сексот без емоционална вредност штетен колку и храната без нутритивна вредност

Брзата храна упатува на нешто што има слаб квалитет. Во таа насока, дали...

Менаџирање со конфликтите: решливи наспроти нерешливи повторливи проблеми

Менаџирање со конфликти: решливи наспроти повторливи проблеми

Истражувањата покажале дека околу 69% од проблемите во врските се проблеми...