Category: ЗАНИМЛИВОСТИ

Разлики меѓу човечката и вештачката интелигенција

Вештачката интелигенција, како термин, постои од 80-те години, а денес...

Како до подобро интервју за работа

Интервјуата за вработување се широко прифатени како можеби една од...

Ретко познати психолошки факти

Психолошките истражувања сумираат интересни факти за човековото...

Што нè прави среќни и здрави: одговара најдолгата студија за среќа на Харвард

Низ студијата, истражувачите ги проучувале прмените во здравствената...

Моќта на конформизмот

Како социјалната психологија го објаснува размислувањето и однесувањето...

Во кои професии има најмногу психопати

Дали има „успешни психопати“ меѓу нас?

Откријте го вашето ниво на стрес

Преку овој интересен инфографик, откријте го вашето ниво на стрес.

Едноставни психолошки трикови кои секој може да ги примени

Доколку личноста со која разговарате го наклони само торзото кон вас, но не...

Ана Фројд: биографија и придонес во психологијата

Како најмлада ќерка на Сигмунд Фројд (основач на психоанализата), ја...

Зошто некои луѓе уживаат во критизирање?

Зошто некои луѓе уживаат во критизирање

Зошто некои луѓе константно критизираат, причината лежи далеку во