Category: КОЛУМНИ

Протестирам

Протестирам

Сè додека ја живееме слободата, не сме свесни за нејзината важност....

Каква е вистинската љубов

Се чини, колку и да ја сретнуваме оваа тема низ секојдневието, светот има...

Дали претеравме со романтизирање на болестите во името на толеранцијата на различностите

За жал, човештвото до сега многупати докажа дека поставувањето здрава...

Исчезната меѓучовечност

Криза на меѓучовечност

Па, колку на Балканот се почитува психологијата и се дава важност на...

Без коментар

Без коментар

Толку вртоглаво брзо се движиме наназад, што хаосот почна да нè гуши и...

Каква порака ни оставаат турските серии?

Каква порака ни оставаат турските серии?

Критериуми во кои главните ликови во сериите страдаат, но тоа е за нивно...

Интелектуална елита

Интелектуална елита

Јас сè уште се чудам како е можно да се дозволи студентите во својата земја...

Психологот претставен како „лошиот полицаец“ во училиштата

Психологот во училиштата претставен како „лош полицаец“

Немање психолог во средно школо полно со адолесценти е секако алармантно,...

семејството се планира

Семејството се планира

Детето кое ќе се роди заслужува да има пристоен живот, да му се овозможи...

Проклетството на психолозите во Македонија

Проклетството на психолозите во Македонија

Тоа значи дека неговата стресна работа треба да ја издржи како што тој знае...