Category: Истражувања

Што нè прави повеќе среќни?

Дали среќата може да се купи со пари? Ајде да видиме – општествено...

Што нè прави среќни и здрави? Одговара најдолгата Харвард студија за среќа

Низ студијата, истражувачите ги проучувале прмените во здравствената...

Како да се намали негативното влијание на невротицизмот?

Новите истражувања покажуваат дека луѓето со висок степен на анксиозност и...

Размислете два пати пред да претерате со позитивното размислување

Неочекуваниот негативен ефект на позитивното размислување врз менталното...

Два вида перфекционизам: Едниот мотивира, другиот саботира

Новите истражувања велат дека може да се дифернцираат два вида...

Дислексија

Дислексија

Дислексијата напаѓа 1 од 5 луѓе, но искуството со дислексија не е секогаш...

Како да поттикнете промена кај луѓето?

Како да го отворите умот кај луѓето за промена, а да не предизвикате...

10 истражувања за љубовта и партнерството кои секој треба да ги знае

„Љубовта не се состои од гледање еден во друг, туку од гледање заедно во...

Гушкањето има неверојатно влијание во борбата со болест, стрес и депресија

Психолозите спроведуваат нови истражувања кои покажуваат колку...

Секое трето дете е жртва на сајбер булинг

Секое трето дете е жртва на сајбер булинг

Четири од десет деца биле сведоци на насилство преку интернет, утврдила...