Category: Колумни

Протестирам

Протестирам

Сè додека ја живееме слободата, не сме свесни за нејзината важност....

Што е, а што не е вистинска љубов?

Се чини, колку и да ја сретнуваме оваа тема низ секојдневието, светот има...

Дали ја претеравме со романтизирањето на болестите во името на толеранцијата на различностите?

За жал, човештвото до сега многупати докажа дека поставувањето здрава...

Исчезната меѓучовечност

Криза на меѓучовечност

Па, колку на Балканот се почитува психологијата и се дава важност на...

Емпатија или панаѓур: Парадоксот на емпатијата како тренд

Парадоксот на емпатијата како тренд...

Наведната глава сабја не ја сече

Наведната глава сабја не ја сече

Имаме рекламни кампањи за задржување на младите мозоци во нашата земја, но...

Без коментар

Без коментар

Толку вртоглаво брзо се движиме наназад, што хаосот почна да нè гуши и...

Каква порака ни оставаат турските серии?

Каква порака ни оставаат турските серии?

Критериуми во кои главните ликови во сериите страдаат, но тоа е за нивно...

Споредување со други луѓе

Има еден вид споредување со другите луѓе кое не само што не нè збогатува...

Интелектуална елита

Интелектуална елита

Јас сè уште се чудам како е можно да се дозволи студентите во својата земја...