Category: Колумни

Психологот претставен како „лошиот полицаец“ во училиштата

Психологот во училиштата претставен како „лош полицаец“

Немање психолог во средно школо полно со адолесценти е секако алармантно,...

Очи за убавото

На крајот на краиштата една од работите кои ни преостануваат, а е особено...

Зрелоста како феномен

Зрелоста како феномен

Околу нас често среќаваме возрасни луѓе кои ни го отежнуваат животот поради...

семејството се планира

Семејството се планира

Детето кое ќе се роди заслужува да има пристоен живот, да му се овозможи...

Поигрување со слободата

Има ли позначајно нешто од човековата слобода на избор и уважување на...

Проклетството на психолозите во Македонија

Проклетството на психолозите во Македонија

Тоа значи дека неговата стресна работа треба да ја издржи како што тој знае...