Category: Личен развој

За животната смисла и цели: Што навистина сакате од животот?

Не е можно да водите исполнет и среќен живот ако не се осознаете себе си и...

Навики и однесување на емоционално интелигентни луѓе (кои секој може дa ги развие)

Разбирањето на своите емоции е одлично, но и не многу корисно ако не се...

Конструктивна и деструктивна мисловна активност

Многу луѓе не се свесни колку време и психичка енергија трошат во своите...

Постигнување долготрајна промена: Зошто е често неуспешна и како да ги надминете предизвиците?

Според една студија на Scraton Универзитетот, 92 % од луѓето кои прават планови...

Како да ја подобрите врската? (вештини кои нема да ги сретнете во книгите за само-помош)

Доколку имате потреба и мотивирани сте да ја подобрите врската и развиете...

Катастрофални очекувања: Разбирање и Tретман

„Катастрофалните очекувања се сеќавања“ – Фриц Перлс

Стравовите кои ги држат луѓето заробени во несреќни врски

Понекогаш луѓето се свесни дека стравот ги задржува во односите со некои...

Комуникација како клуч за проблемот

Комуникацијата како клуч за проблемот

Комуникацијата е успешна само доколку двајцата, праќачот и примачот на ист...

Не барајте одобрување од другите

Најдоброто нешто што можете да направите е да го следите вашето срце.

Градете однос кон себе како кон најдобар пријател

Без да научите како да уживате, како да се цените и почитувате себе си,...