Category: Личен развој

Кога ќе се разочараме од саканите личности: Поуки од „Малиот принц“

Малиот принц се спушти на земјата бидејќи неговата љубов од соништата го...

Откријте ги своите вредности

Психолозите препорачуваат наместо да се насочувате на негативните особини...

Кога потребата за „сигурност“ станува хронична несигурност и застој на личноста

Постојаната потреба за сигурност кај личноста е само знак дека таа личност...

Присутноста во сегашноста ве прави посреќни (инфографик)

Концентрацијата на она што го правите во мемнтот ќе ве напрарави посреќни...

Постојано се грижите? Постои начин да си помогнете

Постојаната грижа ја нарушува концентрацијата, продуктивноста и...

5 лесни начини како да ги совладате сите проблеми поврзани со довербата

5 лесни начини како да ги совладате сите проблеми поврзани со довербата

Довербата е многу битна, но таа и лесно се губи. Ако вас некој ве изневерил,...

Што значи да се прости?

Да се прости или не? Robert Enright го дефинирал простувањето како подготвеност да...

Потреба да се има целосна контрола над животот

Дали имаме целосна контрола над својот живот? Или само сме играчки во рацете...

Зошто и Како да не осудуваме?

Осудувањето повеќе говори за оној кој осудува, отколку за оној кој е...

Купувајте повеќе искуство, а помалку работи

Купувајте повеќе искуство, а помалку материјални работи

Искуството со време се подобрува, одолејте на непотребните работи.