Category: Лични сведоштва

За добрите и лошите денови – Ник Вујичиќ

Неуморно продолжува со својата мисија и преку љубовта допира до секое срце...

Јас имам биполарно растројство

Јас имам биполарно растројство

„1 од 4 луѓе во светот ќе се соочи со ментално растројство во текот на својот...

Живеење со ментално растројство

Живеење со ментално растројство

Менталното растројство може да биде доживеано на различни начини од...

Борбата со канцерот

Борбата со канцерот

Лица кои се бореле со канцерот ја споделуваат нивната приказна

Чувството да загубите некој близок

Чувството да загубите некој близок

Во ова видео зборуваат родители, пријатели, роднини на лица кои извршиле...

Недела на шизофренијата

Подигнување на свесноста за шизофренијата

Нивните реакции се емоционални, а пораката е јасна: со правилен третман и...

Исповеди за депресијата

Исповеди за депресијата

Исповеди за депресијата од луѓето кои се соочуваат со неа

Живот во боја: Далтонисти со помош на очила за прв пат ги гледаат боите

Живот во боја: Далтонисти со помош на очила за прв пат ги гледаат боите

Далтонизмот го имаат околу 300 милиони луѓе ширум светот, а новите очила им...

Писмо до една терапевтка

„Ви благодарам за тоа што ме сакавте кога јас не можев да се сакам, за вашето...

Приказна за шизофренијата

Приказна за шизофренијата

Во овој говор, таа бара од нас да погледнеме искрено, чисто и со сочувство...