Category: Љубов и секс

Како ги одбираме љубовните партнери/ки?

Еден од најспецифичните аспекти во изборот на партнери/ки е што луѓето не...

Вистинска љубов или ниска самодоверба?

Не чекајте на другите да ја креираат вашата среќа, поканете ги за да ја...

Како да ја подобрите врската? (вештини кои нема да ги сретнете во книгите за само-помош)

Доколку имате потреба и мотивирани сте да ја подобрите врската и развиете...

За сексуалноста низ призма на психологијата

Постои една мудра мисла која гласи - „Човекот до денес научи цивилизирано...

Кога ќе се разочараме од саканите личности: Поуки од „Малиот принц“

Малиот принц се спушти на земјата бидејќи неговата љубов од соништата го...

Како да го преболите раскинувањето: од тага и разочарување до нов почеток

Како да го преболите раскинувањето: Oд тага и разочарување до нов почеток

Сте вложиле премногу во врската, почнувајќи од време па се до емоции па...

Разочарани сте од љубовта? Овие совети ќе ви ја вратат надежта

Разочарани сте од љубовта? Овие совети ќе ви ја вратат надежта

После низа на пропаднати или површни односи или после прекинување на некоја...

Што е љубовта, а што не е?

Што е љубовта, а што не е?

Еднаш кога ќе дознаеш што е, ќе ја препознаеш и ќе ја следиш.

Фатална љубов: Тенка е линијата помеѓу страста и зависноста

Фаталниот љубовен однос се поистоветува со митот за сродни души: Партнерите...

Прашања за сексот кои секој пар треба да ги одговори

Планирањето на венчавката е навистина напорно и возбудливо во исто време за...