Category: Психопатологија

Што е зависност?

Секоја емоција има свој хемиски корелат.

Психологијата на Нарцисоидноста

Што е тоа што ја предизвикува нарцисоидноста и дали нарцисоидната личност...

Психосоматски нарушувања

Иако немаат физичка основа, соматските симптоми, како болка или гадање, се...

Како е да се живее со Опсесивно-компулсивно растројство?

Опсесивно-компилсивното растројство е нарушување за кое карактеристични...

Дали зависноста се развива поради задоволство?

Зависноста не е ништо повеќе или помалку од психолошки симптом, начин на...

Дали Анксиозноста и Агресивноста се поврзани?

Постојат многу причини зошто токму анксиозноста може да води до агресија...

Наука и симптоми за препознавање на депресијата

Наука и симптоми за препознавање на депресијата

Симптомите се забележливи, единствено треба да знаеме што да бараме....

Опсесивно-компулсивно растројство и Анксиозни растројства

Дали сте нарекле некого опсесивно-компулсивен само затоа што сака да го...

Шизофренија: Видови, Симптоми и Дијагностицирање (инфографик)

Во инфографикот кој следи дознајте повеќе за видовите, симптомите и...

Како се подготвувам за алцхајмер?

Како се подготвувам за алцхајмер?

Соочена со алцхајмеровата болест на татко и, Alanna Shaikh вели дека повеќето од...