Category: Семејство

Џо Фрост: Како најдобро да се справите со одредени проблеми во родителството

Џо Фостер (Jo Foster) e една од најпознати и најдобрите експерти во светот во...

Свесно родителство: Кои се најчестите родителски грешки?

Lori Petro е едукатор за родители која особено се осврнува на ефективната...

Разбирање и справување со Тантруми кај деца

Тантрумите се едни од најголемите предизвици за родителите во...

Семејната динамика и нашите улоги

Семејната динамика и нашите улоги

Нашата семејна динамика влијае на тоа како се гледаме себеси во...

Како да ја подобрите врската? (вештини кои нема да ги сретнете во книгите за само-помош)

Доколку имате потреба и мотивирани сте да ја подобрите врската и развиете...

Заштеда на време

Заштедете време

Фирма за осигурување неодамна направи емотивна реклама

Како да воспоставите позитивна комуникација со своето дете и зошто е таа толку значајна?

Позитивното комуницирање со децата им помага да развијат самодоверба,...

Пижама забава: идеално време за да го поминете со пријателите

Пижама забава: идеално време за да го поминете со пријателите

Преспивањето кај пријателите е нешто што е добро и за родителите и за...

Учете го детето на оптимизам

Што можеме да направиме за да поттикнеме оптимизам кај детето?

Како да им помогнете на децата да се соочат со стравот?

Наместо да се обидуваме да ги „спасиме“ децата од ситуацијата која им...