Category: Семејство

Нормален психомоторен развој кај деца до пет години

Кои се показателите за нормалниот ран детски развој?

Што е булинг?

Што е булинг?

Иако најголемиот дел се случува во училишната зграда, голем дел се случува и...

Сепарациона анксиозност кај деца

Сепарационата анксиозност претставува страв од напуштање на емоционално...

Расправиите меѓу браќата и сестрите се образец за разрешување на идните конфликти во животот

Иако растат со исти родители, во еднакви услови и прават слични работи, тоа...

Не претерувајте – децата највеќе се забавуваат со едноставните играчки

Не претерувајте – децата најмногу се забавуваат со едноставните играчки

Од топки до коцки: Немојте да им го скратувате истражувањето, само...

Густ распоред: Мајките дневно исполнуваат 42 различни задачи

Густ распоред: Мајките дневно исполнуваат 42 различни задачи

Речиси половина од овие задачи мајките ги извршуваат пред девет часот...

Клучот на детската самодоверба

Клучот на детската самодоверба

Студиите покажуваат дека проблемите со самодовербата најчесто се...

Казната ја руши детската самопочит

Казната ја руши детската самопочит

Родителите ја креираат атмосферата во која расте детето.

Бебето ги впива звуците, а преку игрите ќе му се збогати и јазикот

Бебето ги впива звуците, а преку игрите ќе му се збогати и јазикот

Вежбање преку игра: Едноставни вежби, кои се всушност дел од игрите и...

Како да му помогнете на детето да се носи со поразот?

Постојаната споредба со врсниците влијае на нивната психа