Category: Семејство

Знаци кои упатуваат на проблематична „таткова-фигура“ кај девојки и жени

Каков бил односот на детето со родителот од спротивниот пол, во голема мера...

Депресијата може да ги погоди и децата од пред школска возраст

Депресијата може да ги погоди и децата од пред школска возраст

Децата кои имаат зголемен ризик од депресија се деца од предшколска возраст...

3 совети како да разговарате со децата во врска со некој трауматски настан

3 совети како да разговарате со децата во врска со некој трагичен настан

Некои од нас може да плачат, други да почувствуваат лутина или фрустрација....

внимавајте на своето однесување во близина на децата

Внимавајте на своето однесување во близина на децата

Бидете добар пример за вашето дете.

семејно насилство - живот во страв!

Семејно насилство – живот во страв!

Анимирано видео направено поради проблемите со семејното насилство во...

8 предупредувачки знаци за насилна врска

Семејното насилство е сериозен проблем. Еден од најголемите предизвици во...

4 Области на предизвик за сите тинејџери

4 области на предизвик кај сите адолесценти

Многу е важно за родителите во оваа ера на брз технолошки развој и развој на...

Родителството како тим на фукнционирање

Родителството како тим на фукнционирање

Кој е водичот за ефективно родителство, каде родителите грешат и си...

Воспитанието како основа за структуирање на здрава личност

Воспитанието како основа за структурирање на здрава личност

Но, дали родителите посветуваат доволно време и внимание на своите деца за...