Category: Занимливости

Едноставени навики за одржување на менталното здравје

Сите ние, повремено, сме жртви на динамичниот живот. Жонглирајќи со десетици...

Љубовни стилови според д-р Хелен Фишер

Според д-р Хелен Фишер, постојат четири љубовни стилови: истражувач,...

Ретко познати психолошки факти

Психолошките истражувања сумираат интересни факти за човековото...

Интервју со Проф. д-р Мирoслав Пендароски: Сонот како психолошки феномен

„СОНОТ Е КРЕАТИВНА И ФАНТАСТИЧНА КОМБИНАЦИЈА НА ВЕРБАЛНИ, ВИЗУЕЛНИ И...

Што е AБA метода и зошто е толку ефикасна?

АБA методата е претставува една од најцврсто научно докажаните пракси и...

Светски ден на менталното здравје – Ментално здравје на работното место

Оваа година, светскиот ден на менталното здравје се фокусира на темата:...

Техники на емоционална слобода (Emotional Freedom Techniques)

Овие техники лесно може да се научат и се идеални за самопомош.

Социјално влијание: Моќта на конформизмот

Како социјалната психологија го објаснува размислувањето и однесувањето...

Подобрување на критичкото мислење

Подобрување на критичкото мислење

Невозможно е да донесеме правилен избор секој пат

Амбивертна личност

Амбивертна личност

Амбивертните се на спектарот на социјална интеракција помеѓу...