Category: Занимливости

Во кои професии има најмногу психопати?

Дали има „успешни психопати“ меѓу нас?

Едноставни психолошки трикови кои секој може да ги примени

Доколку личноста со која разговарате го наклони само торзото кон вас, но не...

Моќта на интровертните

Моќта на интровертните

Susan Cain тврди дека интровертните, на светот му носат извонредни таленти и...

Ана Фројд: Биографија и Придонес во психологијата

Како најмлада ќерка на Сигмунд Фројд (основач на психоанализата), ја...

Утринска активност = Ментално здравје

Утринска активност = Ментално здравје

Како да го започнете вашето утро?

Зошто некои луѓе уживаат во критизирање?

Зошто некои луѓе уживаат во критизирање?

Зошто некои луѓе константно критизираат, причината лежи далеку во

Предлог филм: Inside Out

Предлог филм: Inside Out

И другите луѓе, исто како и ние можат да се борат со истите емоции,...

За нашите родители, секогаш ќе останеме деца..

За нашите родители секогаш ќе останеме деца

Животот често ни диктира брзо темпо, меѓутоа прегратките се брзи, а исто...

Роршах психолошки тест: Една од најмоќните и најконтроверзните алатки во психологијата

Роршах тестот е еден од најпознатите тестови и моќна алатка која помага за...

Татков супер трик: Како да го заспиете своето бебе за помалку од една минута

Татков супер трик: Како да го заспиете своето бебе за помалку од една минута

Nathan Dailo пронашол начин како да го заспие својот син за помалку од 42 секунди, а...