Category: Занимливости

Мистични сонови: Околу 12 проценти од луѓето сонуваат во црно-бела боја

Мистични сонови: Околу 12 проценти од луѓето сонуваат во црно-бела боја

Луѓето една третина од својот живот го поминуваат во спиење, а во текот на...

Како настануваат убијците: Мозокот ги оправдува постапките и ја замолкнува совеста

Како настануваат убијците: Мозокот ги оправдува постапките и ја замолкнува совеста

Кога луѓето сметат дека нешто е оправдано, тогаш во нивниот орбитофронтален...

Инспиративни видеа

Инспиративни видеа

Oрганизација чија мисија е да инспирира промени, да предизвика акција и да...

Зошто седењето е лошо за нас?

Зошто седењето е лошо за нас?

Кои се скриените ризици кои ги предизвикува седењето?

Сте го заборавиле пинот или не знаете каде ви се клучевите? Затворете ги очите

Сте го заборавиле пинот или не знаете каде ви се клучевите? Затворете ги очите

Затварањето на очите го потикнува работењето на мозокот и ја потикнува...

Кратко видео со моќна порака за дискриминацијата

Кратко видео со моќна порака за дискриминацијата

“Tzafar”, е краток филм на грчкиот режисер Nancy Spetsioti кое ни зборува за...

Психологија на разочарувањето (инфографик)

Проследете ги најновите наоди од истражувањата и техниките кои помагаат за...

Како да ги поставите и остварите вашите цели (инфографик)

Научете како успешно да ги остварите своите цели со користење на двата...

Со храна против депресијата

Придобивките од терапијата и медикаментите се добро познати, но има уште...

Мали лаги кои секој од нас барем еднаш ги изговорил: Денес почнувам со вежбање

Мали лаги кои секој од нас барем еднаш ги изговорил: Денес почнувам со вежбање

„Радо би дошол со тебе, но во гужва сум“, „Доаѓам за пет минути“. Овие лаги...