Category: Живот

Разбирање и справување со Тантруми кај деца

Тантрумите се едни од најголемите предизвици за родителите во...

Стрес и Согорување

Определба и разлики помеѓу стрес и согорување Согорувањето е емоционален...

Токсични врски

Токсични врски

Една честа тема во токсична врска вклучува интензивно партнерско...

„Како ја надминав социјалната анксиозност?“ – Лично искуство

Во ова видео накусо е објаснето едно индивидуално искуство при справување...

Справување со стресни настани

Справување со стресни настани

Психолошка грижа: Kако да си помогнете себе и на другите во процес на...

3 совети за зголемување на самодовербата

Од каде одаѓа самодовербата и како можете да ја зголемите?

Сржните верувања како креатори на нашиот живот

Верувањата и однесувањата се исклучително значајни за личноста бидејќи во...

Носење добри одлуки во тешки времиња

Што да направите за да донесете одлука, прочистена од конфузија, страв и...

ReMoved-psihologija.com.mk

ReMoved

Филм во кој е иако е невозможно да се разбере животот и емоциите на детето...

„Моќ заедно со“, наместо „Моќ врз“ – како единствен успешен метод за решавање конфликти

Начинот на кој се им пристапуваме на нашите разлики со другите, во голема...