Category: Живот

Учете од грешките: 3 лекции до успех во кариерата

Учете од грешките: 3 лекции до успех во кариерата

Откако ќе дипломирате и ќе преминете во „светот на работата“ големи се...

5 извонредни причини зашто треба паровите да вежбаат заедно

5 извонредни причини зошто паровите треба да вежбаат заедно

Дали планирате да започнете со некој определен тренинг и се обидувате да го...

Родителството како тим на фукнционирање

Родителството како тим на фукнционирање

Кој е водичот за ефективно родителство, каде родителите грешат и си...

10 изговори кои ве спречуваат да си ги остварите соништата

10 изговори кои ве спречуваат да си ги остварите соништата

Вашите зборови имаат поголема моќ отколку што можете да замислите. Тие се...

Стресот како нераскинлив дел од човековиот живот

Стресот како нераскинлив дел од човековиот живот

Сели во својата лабораторија во Монтреал ги открил основните знаења за...

Воспитанието како основа за структуирање на здрава личност

Воспитанието како основа за структурирање на здрава личност

Но, дали родителите посветуваат доволно време и внимание на своите деца за...

5 нешта за кои мора да престанете да размислувате доколку сакате да имате подобар живот

5 нешта за кои мора да престанете да размислувате доколку сакате да имате подобар живот

Еден просечен човек секојдневно има околу 50.000 мисли од кои дури 80% се...