Category: Живот

За животната смисла и цели: Што навистина сакате од животот?

Не е можно да водите исполнет и среќен живот ако не се осознаете себе си и...

Вистинска љубов или ниска самодоверба?

Не чекајте на другите да ја креираат вашата среќа, поканете ги за да ја...

Навики и однесување на емоционално интелигентни луѓе (кои секој може дa ги развие)

Разбирањето на своите емоции е одлично, но и не многу корисно ако не се...

Конструктивна и деструктивна мисловна активност

Многу луѓе не се свесни колку време и психичка енергија трошат во своите...

Семејната динамика и нашите улоги

Семејната динамика и нашите улоги

Нашата семејна динамика влијае на тоа како се гледаме себеси во...

Што стои во позадина на анксиозноста?

Што доколку анксиозноста е биолошка реакција на заробен, неразрешен стрес...

Постигнување долготрајна промена: Зошто е често неуспешна и како да ги надминете предизвиците?

Според една студија на Scraton Универзитетот, 92 % од луѓето кои прават планови...

Како да ја подобрите врската? (вештини кои нема да ги сретнете во книгите за само-помош)

Доколку имате потреба и мотивирани сте да ја подобрите врската и развиете...

Катастрофални очекувања: Разбирање и Tретман

„Катастрофалните очекувања се сеќавања“ – Фриц Перлс

Стравовите кои ги држат луѓето заробени во несреќни врски

Понекогаш луѓето се свесни дека стравот ги задржува во односите со некои...