Дали треба да им веруваме на првите впечатоци

Поекогаш едноставно добиваме негативно чувство во врска со нешто, од кое тешко можеме да се ослободиме. Но, што всушност се случува во нашиот мозок кога го донесуваме критичкиот (и често непроменлив) првичен суд? Peter Mende-Siedlecki зборува за првиот впечаток во рамки на социјалната психологија и зошто истиот индицираат дека, длабоко во себе, луѓето во основа се добри.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.