Џо Фрост: Како најдобро да се справите со одредени проблеми во родителството

Џо Фрост (Jo Frost) e една од најпознатите и најдобрите експерти во светот во областа на –  родителството, семејната динамика и (ре)едукација и воспитание на деца. Особено е позната е по својата популарна ТВ серија „Supernanny“, каде прави чуда со своите техники во решавање деликатни проблеми и предизвици кои се јавуваат кај бројни семејствата, како дел нивното секојдневно функционирање.

Во следните видео прилози таа одговара на поставувани прашања од страна на родителите и советува како да се справаат со бројни ситуации кои за нив претставуваат голем предизвик.

Како да се усогласат родителските стиливи?

 

Развод и родителство – Совети:

 

Сите браќа и сестри понекогаш се задеваат и тепаат, но што кога границата на меѓусебна почит се преминува?

 

 Како да се справите со бунтовните тинејџери?

 

Преголемото отсуство на родителите од домoт поради обврски на работното место:Психолог, Интегративен и Гешталт советник. Основач, координатор и советник во здружението за едукација и развој „Психоинтегра“. Области на интерес и делување: Психолошко советување, Психотерапија и Човечки ресурси. Aвтор на психолошки текстови кои помагаат во продлабочување на увидот во сопствената личност и поттикнуваат градење вредности и вештини за поисполнето и задоволно живеење. Поаѓа од идејата дека личната среќа започнува од контактот со себе и се остварува низ контактот со околината.


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *