Џо Фрост: Како најдобро да се справите со родителските проблеми

Џо Фрост (Jo Frost) e една од најпознатите и најдобрите експерти во светот во областа на –  родителството, семејната динамика и (ре)едукација и воспитание на деца. Особено е позната е по својата популарна ТВ серија „Supernanny“, каде прави чуда со своите техники во решавање деликатни проблеми и предизвици кои се јавуваат кај бројни семејствата, како дел нивното секојдневно функционирање.

Во следните видео прилози таа одговара на поставувани прашања од страна на родителите и советува како да се справаат со бројни ситуации кои за нив претставуваат голем предизвик.

Како да се усогласат родителските стиливи?

 

Развод и родителство – Совети:

 

Сите браќа и сестри понекогаш се задеваат и тепаат, но што кога границата на меѓусебна почит се преминува?

 

 Како да се справите со бунтовните тинејџери?

 

Преголемото отсуство на родителите од домoт поради обврски на работното место:Лиценциран психолог, интегративен и гешталт советник. Професионално, главно е фокусирана на областите: психолошко советување и терапија, работа со деца и млади, лица со посебни потреби и маргинализирани групи. Пристапува холистички, во насока на подобрување на менталното здравје, личниот развој, животниот стил и емоционалната добросостојба. Поаѓа од идејата дека добриот контакт со околината и задоволното - осмислено живеење се темелат на степенот на свесноста која ја поседуваме и квалитетот на контактот со себе си.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.