Експеримент „Врата“: Колку малку ги забележуваме лицата на луѓето

Во студијата испитувачите барале дирекции од луѓето кои поминувале на улица. Помеѓу нив ќе помине врата и испитувачите ќе се заменат. Околу 50% од луѓето не ја гледале разликата.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.