Говорот на телото ја обликува вашата личност

Говорот на телото влијае на сликата која ја оставаме за нас кај другите луѓе, но исто така, може да го промени и начинот на кој се гледаме себе. Социјалниот психолог Amy Cuddy, објаснува, како „моќта на претставувањето“ – застанување во став со самодоверба, дури и кога се чувствуваме несигурно – може да влијае на нивото на тестостерон и кортизол во мозокот, што може да влијае и на нашите шанси за успех. Погледнете го видеото подолу и дознајте повеќе за значењето на говорот на телото за вас и вашата личност.Лиценциран психолог, интегративен и гешталт советник. Професионално, главно е фокусирана на областите: психолошко советување и терапија, работа со деца и млади, лица со посебни потреби и маргинализирани групи. Пристапува холистички, во насока на подобрување на менталното здравје, личниот развој, животниот стил и емоционалната добросостојба. Поаѓа од идејата дека добриот контакт со околината и задоволното - осмислено живеење се темелат на степенот на свесноста која ја поседуваме и квалитетот на контактот со себе си.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.