Како влијае недостатокот на сон врз вас и вашето тело (инфографик)

Сигурни сме дека многу добро знаете како се чувствувате кога не сте наспани. Лесно се лутите, избувливи сте и едноставно не се чувствувате како да сте вие. Но, дали сте знаеле дека недостатокот на сон може да има сериозни и долготрајни последици врз вашето тело и ум? Погледнете ги застрашувачките ефекти кои се појавуваат врз вас и вашето тело доколку постојано се изложувате на малку сон…

Како влијае недостатокот на сон врз вас и вашето тело (инфографик)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.