Кои се позитивните ефекти врз мозокот од свирењето на инструмент

Кога слушате музика, бројни зони во вашиот мозок се активираат. Но кога свирите на инструмент, таа активност настанува активност за целиот мозок. Што всушност се случува тогаш? Anita Collins го објасува „огнометот“ кој се активира во мозокот на музичарите додека тие свират, и ги испитува некои од долгорочните позитивни ефекти на оваа ментална активност.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.