Мозочен удар на увид

Jill Bolte Taylor е невроатономист која одблизу се запознала со мозочниот удар. Во нејзиниот говор, таа на многу интересен начин, детално ја објаснува функцијата на мозокот и го раскажува нејзиното лично искуство во моментот на мозочниот удар. Моќна приказна за мозокот, како тој нè дефинира и нè поврзува со светот.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.