Опасноста од едностраната приказна

Нашите животи, нашите култури се составени од приказни кои што поврзуваат. Писателката Chimamanda Adichie ни раскажува приказна за тоа како таа го пронашла својот автентичен култоролошки јазик и не предупредува дека ако слушнеме само една единствена приказна поврзана за некој човек или земја, ние ризикуваме критично недоразбирање.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.