Опсесивно-компулсивно растројство и aнксиозни растројства

Дали сте нарекле некого опсесивно-компулсивен само затоа што сака да го одржува станот чист, или дека има фобија ако се наежи кога го полазил пајак?

Погледнете го следното видео за подобро да разберете што всушност претставува оваа група на психолошки растројства и состојби. Поголемото разбирање ни помага во подобро справување со вакви и слични психички проблеми.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.