Психологијата на лажењето

Без разлика дали признаваме или не, лажењето во одредена мера е нешто што го правиме секојдневно. Но, што се случува во мозокот кога некој свесно ќе излажеме? И како можете да откриете кога некој ве лаже? Погледнете го инфографикот.

Психологијата на лажењето

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.