ReMoved

Иако е невозможно да се разбере животот и емоциите на детето кое поминува низ системот за згрижување деца, овој краток филм сепак ја отсликува приказната со страв, бес, тага и многу малку надеж.

ReMoved е направен со цел да служи во подигнување на свесноста, како охрабрување, и да биде корисен во тренингот на згрижувачките семејства.

ReMoved – прв дел

Мојата приказна не е моја вина, и не мора да ја дефинира мојата иднина

ReMoved – втор дел

Заглавена во бездната на системот за згрижување деца, животот на Zoe конечно почнува да се движи напред додека неочекувано, нејзиното најмило повторно и е одземено, и таа е оставена да ги собира парчињата од нејзиното кревко срце.Психолог, Семеен и системски советник. Лиценциран од Комора на психолози на РМ. Претседател и основач на Здружение Психоинтегра. Работно искуство во областа на клиничката психологија. Советувач во психолошко советувалиште на Здружение Доверба и координатор на проекти од областа на зависностите и психодијагностиката.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *