Роршах работилници

Здружението за едукација и развој Психоинтегра Скопје, за сите дипломирани психолози и студенти на психологија во завршна година на студии, организира серија работилници за примена на Роршах проективна психодијагностичка техника.

Предавач: Олга Мицева, специјалист по медицинска психологија со комплетно завршена теоретска и практична Роршах едукација кај д-р Чмелиќ. Олга Мицева има 29 годишен работен стаж во специјализирани психијатриски институции: „Психијатриска Болница Скопје“ – Скопје; Клиника за психијатрија и други приватни институции.

 

Програма

1-ва работилница: Запознавање со проективната техника и користење на истата со квалитативна интерпретација. Задавање на десетте карти и анализа.

Цел: Дијагностички и диференцијално дијагностички заклучок.

2ра работилница: Интерпретација на прва, втора, трета и четврта карта.

3-та работилница: Интерпретација на петта, шеста, седма и осма карта.

4та работилница: Интерпретација на деветта и десетта карта. Толкувања и заклучоци.

 

Пријавувањата се до 05.10.2016, на e-mail: psihointegra@psihointegra.org

Контакт тел: 077 909 732

 

*На секој учесник му следува Роршах прирачник на македонски јазик и сертификат за поминати Роршах работилници.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.