Што е емпатија и какво е нејзиното значење?

Кој е најдобриот начин да се олесни нечија болка и страдање? Во овој краток анимиран филм д-р Brené Brown на одличен начин ни објаснува дека ние можеме да воспоставиме вистинска емпатична врска со друга личност, само доколку имаме доволно храброст вистински да стапиме во контакт со нашите слабости…
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.