Tag: , , , , , , , ,

Справување со внатрешниот критичар

Во западниот свет, самодовербата е високо вреднувана вредност. Здравата...

Поврзаноста меѓу анксиозноста и агресивноста

Постојат многу причини зошто токму анксиозноста може да води до агресија...

Насилство во тинејџерските врски

Насилство во тинејџерските врски

Нездравите врски може да започнат многу рано и да траат доживотно....

Хроничниот стрес во раниот период од животот предизвикува акциозност и агресија во зрелите години

Хроничниот стрес во раниот период од животот предизвикува анксиозност и агресија во зрелите години

Раното изложување на непријателска околина предизвикува долготрајни...

Лоши идеи за време на лутина

Лоши идеи за време на лутина

Чувството на бес и лутина може да ги попречат способностите за извршување...

Научни студии кои ќе ви ја вратат „вербата во луѓето“

Научни студии кои ќе ви ја вратат „вербата во луѓето“

Со насилството, војните, дискриминацијата и омразата се среќаваме секој...

Ако немате прав аргумент не отпочнувајте расправија

Ако немате прав аргумент не отпочнувајте расправија

Конфликтите не можеме да ги избегнеме, но треба да градиме комуникација без...