Tag: , , ,

Живот во боја: Далтонисти со помош на очила за прв пат ги гледаат боите

Живот во боја: далтонисти со помош на очила за прв пат ги гледаат боите

Далтонизмот го имаат околу 300 милиони луѓе ширум светот, а новите очила им...

Не претерувајте – децата највеќе се забавуваат со едноставните играчки

Не претерувајте – децата најмногу се забавуваат со едноставните играчки

Од топки до коцки: Немојте да им го скратувате истражувањето, само...

Психологија на боите (инфографик)

Боите силно влијаат на начинот на кој ги перципираме работите околу себе.

Сината светлина може да ја подобри будноста и вниманието преку ден или преку ноќ

Сината светлина може да ја подобри будноста и вниманието преку ден или преку ноќ

Сакате ли да бидете побудни, повеќе концентрирани и свесни?