Tag: , , , , , ,

Стравовите кои ги држат луѓето заробени во несреќни врски

Понекогаш луѓето се свесни дека стравот ги задржува во односите со некои...

Психичкото нарушување како можност за личен развој

Коренот на секое нарушување е болка. Откако ќе ја признаете и работите на...

Вистинското слушање има моќ на лекување

Ако оние кои се чувствуваат депресивно зборуваат за тоа со добар слушател,...

Спротивните ефекти на потиснувањето на мислите

Што правите кога добиената критика од друга личност ви го напаѓа целиот ум?...

Изворот на најсреќните и најтажните моменти во нашите животи

Стотина луѓе биле прашани во врска со нивните позитивни и негативни настани...

7 лица на тагата кои изразуваат најголема болка

7 лица на тагата кои изразуваат најдлабока болка

Тагата секој ја изразува на начин кој е својствен за себе, па заради тоа на...

Науката зад феноменот „скршено срце“

„Скршеното срце“ е болно искуство кое ретко кој човек го заобиколил.

Шест причинители за стрес според Лазарус

Шест причинители за стрес според Лазарус

Според Лазарус (Richard S. Lazarus), постојат шест причинители кои предизвикуваат...

Што е емпатија и какво е нејзиното значење?

Ние може да воспоставиме вистинска емпатична врска со друга личност, само...

Луѓето повеќе би сакале да добијат електричен шок отколку да бидат сами со своите мисли

Во еден неверојатен психолошки експеримент голем број од...