Tag: , , , , , ,

Дали е правилно да се остане во брак поради децата?

Едно од прашањата пред кои често стојат родителите кои се во...

Психоинтегра

Семинар: Системски интервенции во Партнерска и Брачна терапија

Семинар: Системски интервенции во Партнерска и Брачна терапија

Како бебето може да го промени бракот

Како бебето го менува бракот

Брачна двојка лице в лице одговараат на проблематични прашања поврзани со...

10 истражувања за љубовта и партнерството за кои секој треба да знае

„Љубовта не се состои од гледање еден во друг, туку од гледање заедно во...

Малолетнички бракови

Малолетнички бракови

Оваа активност е дел од кампањата „16 дена активизам против насилство врз...

„Но, не ме удрил“ – вистинска приказна за злоставување во врската

„Но, не ме удрил“ – вистинска приказна за злоставување во врска

Пасивната агресија е подеднакво силна и честа исто како и физичката и...

Емоционално зависни: Страв им е да бидат сами и немаат свое „јас“

Емоционално зависни: Страв им е да бидат сами и немаат свое „јас“

Главна карактеристика на ова пореметување на личноста е претераната...

На овој човек лозинката му го променила животот, секој месец

На овој човек лозинката му го променила животот

Во моменти на најголеми животни крстосници, Маурицио Естрела се сетил на...

Зашто сме „добри“ со луѓето што не ги знаеме повеќе отколку со луѓето што ни значат

Зошто се однесуваме подобро со луѓето кои не ги познаваме отколку со луѓето кои ни значат?

Оние луѓе кои најмногу ги сакаме, може да ни предизвикаат најголема болка...

Што прават различно луѓето во брак и слободните луѓе

Што прават луѓето во брак различно од слободните луѓе?

Дали некогаш сте се запрашале како другата страна го поминува своето време?