Tag: , , , , , , , , , , , ,

Депресија: 10 фасцинантни увиди за една погрешно толкувана состојба

Депресија: увиди за состојбата која често погрешно се толкува

Десет увиди за една многу заедничка и пошироко погрешно толкувана состојба.

8 фасцинантни факти за анкциозноста

8 изненадувачки факти за анксиозноста

Студиите покажале дека анксиозноста влијае врз чувството на мирис и баланс,...

Намалено внесување на шеќер, греење на носот и витамин D може да ја спречат настинката

Намалено внесување на шеќер, греење на носот и витамин D може да ја спречат настинката

Со доаѓањето на есента се зголемува и бројот на вирусите и бактериите, а...

Да кажете „не“ понекогаш е најдобрата работа што можете да ја направите

Да кажете „не“ понекогаш е најдобрата работа што можете да ја направите

Задоволувањето на другите често е резултат на потребата од прифаќањето и...

Бебето ги впива звуците, а преку игрите ќе му се збогати и јазикот

Бебето ги впива звуците, а преку игрите ќе му се збогати и јазикот

Вежбање преку игра: Едноставни вежби, кои се всушност дел од игрите и...

Дали сексот може да ве направи попаметни?

Дали сексот ја подобрува меморијата?

Токму оваа конекција помеѓу сексот и работењето на мозокот е истражувана во...